Aangenaam. Ik ben blij je te ontmoeten.

 

Ik ben Carolien. Ik ben 37 jaar en gefascineerd door alles wat ons “mens” maakt. Onze gedachten, emoties, gevoelens. Onze relaties en connecties. Ons lichaam en het samenspel tussen lichaam en geest.

 

Deze fascinatie leidde me 20 jaar geleden al naar een opleiding waarin mens, ziekte en gezondheid centraal stonden. Na die master in de biomedische wetenschappen volgde een doctoraat in het kankeronderzoek. Gedurende vele jaren verdiepte ik me de behandeling van chronische ziekte. Wat ik hier al zag is dat nabijheid, steun en menselijkheid de basis vormen voor eender welke behandeling.

 

Doorheen de jaren breidde mijn interessegebied zich steeds verder uit naar het psychologische domein. Daarnaast groeide het verlangen in mij om anderen van dichterbij te ondersteunen. Toen ik in mijn eigen leven geconfronteerd werd met een moeilijke periode van grote verandering kon ik zelf steunen op prachtige therapeuten, helers en gidsen. Het gevoel gedragen te worden door die zachte maar krachtige vrouwelijke energie bracht me terug naar mijn ware zelf en veranderde mijn leven. 

 

Ik besloot zelf een opleiding tot integratief therapeut te volgen bij Coach Clinic in Ekeren. Deze opleiding voelde als thuiskomen. Wat een heerlijk gevoel om helemaal op je plek te zitten en je missie in het leven te ontdekken. 

Wanneer je je verdiept in onderwerpen als mentaal welzijn, relaties en trauma, is het onvermijdelijk dat je terug bij het lichaam uitkomt. Chronische stress en emoties die we niet (kunnen) uiten kunnen ons ziek maken. Moeilijke gebeurtenissen verwerken vraagt naast begrip en inzicht ook het lichamelijk doorvoelen van alle bijhorende emoties.  Zo vielen mijn kennis over het lichaam,  over ziekte en gezondheid en over het mentale niveau samen. 

 

Ook wanneer er geen behoefte is een therapeutisch traject aan te gaan, kan werken met de connectie tussen lichaam en geest heel waardevol zijn voor onze gezondheid. Voor mezelf zijn yoga / meditatie en massage hierin vaste ankerpunten geworden die me helpen om in balans te blijven.

 

In 2022 volgde ik een yoga lerarenopleiding bij Studio Zuid o.l.v. Bert Peeters (Bhalu yoga). Mijn eigen lichamelijke en spirituele beoefening verdiepte enorm. Ik ontdekte ook dat het delen van deze kennis als lesgever me lag. Mijn zacht, ondersteunend, maar toch ook gidsend karakter, krijgt hierin volledig de kans om zich te ontplooien. Nadien volgde een opleiding tot meditatiecoach (o.l.v. Mark Breadner, Yoga Coach, Bali) en een opleiding in yoga- en stretchtherapie (o.l.v. Bert Peeters). De massage-kneepjes van het vak leerde ik van Mirte Van Haver & Valerie Rousseau (RAAK) en opleidingen in Thaise massage en voetreflexologie (Old Medicine Hospital, Thailand)

 

Ik ben een eeuwige student en volg regelmatig bijscholingen, op zoek naar verdieping van mijn kennis en kunde. Alles wat ik leer geeft mee vorm aan de begeleiding die ik aanbied.

Nu bewandel ik heel graag een stukje van je pad met jou ♡

 

Vanuit een diep verlangen een reisgenoot te mogen zijn voor anderen die zich in woelige waters bevinden werk ik als therapeut. Ik ben empatisch, geduldig en ruimdenkend zonder onderdeel. Wat mijn aanpak typeert is een integratie van het lichamelijke, mentale, sociale en spirituele niveau. Met veel liefde deel ik ook de kennis die ik heb en de tools die ik waardevol vind in het dichterbij jezelf komen en blijven.

 

Je kan bij mij terecht met uiteenlopende levensvragen. Het herstel na toxische relaties en/of pijnlijke ervaringen uit het verleden is een thema dat me enorm boeit en waar ik persoonlijk ervaring mee heb, maar waar ik me ook verder in verdiepte tijdens mijn opleidingen. Als hooggevoelig en intens persoon heb ik een specifieke interesse in het begeleiden van anderen die zich hierin herkennen. Tot slot geeft mijn achtergrond in het bedrijfsleven me een goede voeling met problemen als stress en burn-out. 

 

De yogalessen en massages die ik geef zijn verrijkend en ondersteunend voor mij als therapeut. Ze geven me nieuwe inzichten en energie. Zo blijf ik als therapeut in balans. 

 

Ik ontmoet je graag in de therapieruimte, op de massagetafel of op de mat.

Veel liefs,

Carolien